Boardroom IT

Er is alweer veel gebeurd in de afgelopen twee weken:

  • Vorige week hebben we op onze website Hi-There.community onze visie met betrekking tot de ontwikkeling in verzekeringsland gepresenteerd.
  • Trots zijn we ook op de introductie van onze website Whizzkidsunited, waar we meer vertellen over onze additionele activiteiten, namelijk coaching van quants. Een unieke combinatie waarbij zowel op inhoud als onderlinge samenwerking wordt ingegaan.

In deze blog wil ik graag stilstaan bij de bijlage van het FD van 7 september jl. met als titel “Boardroom IT: DIGITAL VISION & INNOVATION”. Bovenstaande punten kwamen daarin prachtig bijeen.

Wat ik vooral graag met jullie wil delen is het volgende stukje van de redactie van het FD:

“Hoewel directeuren uit het Nederlandse bedrijfsleven zich bewust zijn van de snelle ontwikkeling in digitalisering, zijn hun organisaties hiermee nog nauwelijks succesvol in de praktijk. Daarop duidt een enquête door OkDelta en Holtrop Ravesloot onder ruim 130 Nederlandse bedrijven met een omvang vanaf 250 medewerkers.

Boudijn Driessen, partner bij Holtrop Ravesloot stelt: “De strategische noodzaak om meer te investeren in kennis over digitalisering geldt óók en wellicht nog meer, voor de top van de organisaties. Vaak ontbreekt het in de top van bedrijven en bij toezichthouders aan een heldere visie over hoe de toekomst digitaal moet worden vormgegeven.” Volgens de onderzoekers moeten organisaties veel sterker inzetten op digitaal leiderschap, het continu nadenken over nieuwe businessmodellen en het creëren van een bedrijfscultuur waarbij innovatie centraal staat en waar volledige innovatie los van het traditionele bedrijf georganiseerd worden. Op deze wijze wordt de uitgangspositie van Nederlandse bedrijven nog sterker en kan een extra groeimotor ontstaan.”

Ben benieuwd hoe jullie hier tegenaan kijken!

Ruud Kleynen

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *